Google Reklam - info@reklamgo.com - 444 30 51

Müşteri Paneli
Google Adwords, Google Reklamları

7/24 DESTEK MERKEZİ

444 30 51

Google Ads TBM Nedir?

Google Ads TBM Nedir?

Google Ads’ün son derece rekabetçi dünyası söz konusu olduğunda, kampanyanızın anahtar kelimeleri için Tıklama Başına Maliyeti düşürmenin yollarını bulmak, rekabetçi olmak ve nihayetinde çevrimiçi reklamcılık çabalarınızda başarılı olmak için hayati bir adımdır. Sektörünüze, ürünlerinize ve hedeflediğiniz yere bağlı olarak, daha düşük bir TBM elde etmenin zorluk seviyesi değişebilir. Tıklama başına ödeme olarak da bilinen tıklama başı maliyet web sitelerinin bir ziyaretçinin bir reklamı tıklama sayısına göre faturalandırmak için kullandıkları bir yöntemdir. TBM, genellikle reklam verenlerin belirli bir günlük bütçesi olduğunda kullanılır. Reklam verenin bütçesine ulaşıldığında, reklam, fatura döneminin geri kalanında rotasyondan çıkarılır. TBM, bir web sitesi yayıncısının sitedeki ücretli bir reklam tıklandığında aldığı miktardır.

Tıklama Başına Maliyet (TBM)

Web sitesi yayıncıları, sitelerine reklam yerleştirmek için Google ile sözleşme yapabilir. Reklamlar bir metin, resim veya video kombinasyonu içerebilir. Google, aldığı trafik miktarına, içeriğin türüne veya konuya ve materyalle ilgilenen reklam verenlerin sayısına bağlı olarak belirli bir sitede ne tür reklamlar yayınlanacağına karar verir. Yayıncıya, görüntüleyenlerin reklamı tıklama sayısına göre ödeme yapılır; tıklama başına ödenen tutar, o reklamın TBM’sidir. Reklam verenler, her tıklama için ödemek istedikleri kadar teklif verir ve Google, yayıncılarla reklam verenleri eşleştirmek için karmaşık algoritmalar kullanır. En fazla sayıda benzersiz ziyaretçiye sahip ve en değerli anahtar kelimeleri içeren siteler en yüksek TBM'yi alır. Açık artırma çok dinamik bir yöntemdir.

Google Ads’de TBM’nizi Nasıl Düşürebilirsiniz?

Google Ads'teki tıklama başı maliyetiniz (TBM), reklamınıza yapılan her bir tıklama için ödediğiniz tutardır. Hedefleme ölçütleriniz, anahtar kelimeleriniz, reklamın metni, açılış sayfası, belirlediğiniz maksimum teklif ve daha fazlası dâhil olmak üzere TBM’nizi etkileyen bir dizi faktör vardır. Google Ads’de TBM’nizi düşürmek için ise;

  • Kalite puanınızı artırın. Google her reklama bir kalite puanı atar. Kalite puanının üç faktörü, reklam alaka düzeyi, açılış sayfası deneyimi ve reklam tıklama oranıdır.
  • Daha odaklı açılış sayfaları oluşturun. Yeni reklam kampanyaları için tercihen tek bir anahtar kelimeyi ve konuyu hedefleyen benzersiz açılış sayfaları oluşturun.
  • Negatif anahtar kelimeler kullanın. TBM'yi düşürmenin en iyi yollarından biri, Google'a reklamlarınızın hangi anahtar kelimelerde görünmesini istemediğinizi söylemektir.
  • İkinci pozisyon için gidin. Genellikle diğer markalarla rekabet ettiğiniz için ilk pozisyon her zaman en pahalıdır. Bunun yerine, reklamınızın çok daha düşük bir maliyetle ekranın üst kısmında görünmeye devam edeceği ikinci konumu hedefleyin.
  • Tekliflerinizi düşürmek, Google Ads kampanyası ortalama TBM’nizi düşürmenin en temel yoludur. Tekliflerinizi düşürerek, Google’a kampanyanızın aldığı her tıklama için ücretlendirmesi için daha düşük bir TBM verirsiniz.
  • Farklı Eşleme Türleri Kullanın. Farklı eşleme türlerinde aynı anahtar kelimeleri test etmek için farklı reklam gruplarıyla kampanyanızı oluşturabilir veya test etmek istediğiniz farklı anahtar kelime eşleme türlerinde çalıştırmak için ayrı kampanyalar bile oluşturabilirsiniz.

Google Adwords Tıklama Başı Maliyet Belirleme

Google Ads'ün maliyeti birkaç değişkene bağlıdır. Google Ads, yüksek kaliteli reklam kampanyalarına sahip işletmeleri daha düşük maliyetler ve daha iyi reklam yerleşimiyle ödüllendiren bir açık artırma sistemine dayanmaktadır. Reklam planlaması, coğrafi hedefleme ve cihaz hedefleme gibi taktikler kullanarak Google Ads bütçenizin nasıl harcanacağı konusunda sıkı kontrol uygulayabilirsiniz. Reklam verenler, kullanıcının arama sorgusundaki bazı anahtar kelimeler için teklif vermişse, reklam açık artırması başlar. Açık artırmanın amacı, reklam Sıralamasını veya her bir reklamın nereye yerleştirileceğini belirlemektir.

Yardım Merkezi

Rehber Yazılarımızla Google'ı Öğrenin

Rehber makalelerimizle bilgi edinebilir, hizmet almak istediğiniz konuları önceden keşfedip alacağınız sonuçları öngörebilir, Google'ı tanıyabilirsiniz.

İnternet sitemizi kullanarak Gizlilik Sözleşmesini ve KVKK Politikamızı kabul etmiş olursunuz.